ALGEMENE VOORWAARDEN BED & BREAKFAST RIMPELAAR N°71

Bed & Breakfast Rimpelaar N°71 staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder vermelding van Weltevree Colours met nummer 73650382. Bed & Breakfast “Rimpelaar N°71” hanteert onderstaande algemene voorwaarden. Deze zijn van kracht vanaf het moment van reservering tot en met het verblijf in onze B&B.

 

Algemeen

 1. Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle gebruikers van Bed & Breakfast “Rimpelaar N°71”, Rimpelaar 71, 5124 RB in Molenschot.
 2. Met het aangaan van een huurovereenkomst worden deze Algemene Voorwaarden van kracht.
 3. Op verzoek wordt een exemplaar van deze Algemene Voorwaarden kosteloos verstrekt aan de gebruikers.
 4. Mireille Jansen en Patrick van Wel zijn de eigenaren en beheerders van Bed & Breakfast “Rimpelaar N°71”, verder aangeduid als eigenaar. De eigenaar kan zich laten vervangen.
 5. De hoofdhuurder (aanvrager) draagt de hoofdverantwoordelijk en is daardoor ook verantwoordelijk voor de medehuurder(s).
 6. Hoofdhuurder is minimaal 18 jaar.
 7. Huurders dienen een vaste woon- of verblijfplaats te hebben.
 8. Ten alle tijden moeten huurders hun ID-bewijs kunnen tonen.
 9. De eigenaar is niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal van eigendommen van de gebruikers. Bij geschillen zijn alle (juridische) kosten voor rekening van de gebruikers.
 10. Alle risico’s met betrekking tot een verblijf in Bed & Breakfast “Rimpelaar N°71” zijn voor rekening van de gebruikers en kunnen niet verhaald worden op eigenaar.
 11. Beschadigingen en vermissingen van roerende en onroerende goederen van de eigenaar dienen door de gebruikers onmiddellijk te worden gemeld en vergoed aan de eigenaar. Dit geldt ook na constatering door verhuurder na vertrek van huurder.
 12. Bij diefstal of opzettelijke vernieling van zaken wordt er aangifte gedaan bij de politie.
 13. Gasten dienen instructies van de eigenaar op te volgen.
 14. De eigenaar kan gasten, bij overtreding van deze Algemene Voorwaarden en bij ongepast gedrag, met onmiddellijke ingang de toegang tot Bed & Breakfast “Rimpelaar N°71” ontzeggen en/of weigeren, zonder nadere mededeling en opgaaf van redenen en zonder restitutie.
 15. Alle huurders zijn gast van Bed & Breakfast “Rimpelaar N°71”. Verhuurder woont op het eigen terrein.
 16. Huurder respecteert het (gezins)leven van verhuurder.
 17. De administratie van de eigenaar is bepalend bij onderling meningsverschil.
 18. Gasten van Bed & Breakfast “Rimpelaar N°71” dienen zich te houden aan het Huishoudelijk Reglement.

 

Reservering en bevestiging

 1. Voor het reserveren van een verblijf in Bed & Breakfast “Rimpelaar N°71” worden geen extra administratie kosten in rekening gebracht.
 2. De huurovereenkomst kan alleen op onze eigen website gedaan worden. Al dan niet doorgelinkt via andere websites of sociale media.
 3. Na ontvangst van uw reserveringsverzoek stuurt Bed & Breakfast “Rimpelaar N°71” een bevestiging (mits plaats beschikbaar) en is de reservering definitief.
 4. Het verblijf wordt vermeld in het nachtregister met vermelding van naam, woonplaats, land, ID-soort.
 5. Bij de reservering committeert hoofdboeker zich aan de Algemene Huurdersvoorwaarden.

 

Betaling particulieren

 1. De verblijfskosten in Bed & Breakfast “Rimpelaar N°71” dienen, tenzij anders overeengekomen, vooraf te worden voldaan. Deze dienen op aanwijzing van de verhuurder tijdig betaald te worden, anders vervalt het recht op verblijf.
 2. De eigenaar kan in overleg met de gebruiker van deze voorwaarden afwijken.
 3. Bij het gebruik van de verhuurmogelijkheden en/of supplementen kunnen eigenaren verzoeken direct aan de betaalverplichting te voldoen.
 4. Als er nog betalingen moeten worden gedaan bij het uitchecken wordt dit bij het uitchecken door huurder voldaan.
 5. De tarieven vindt u o.a. terug op onze website. Tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
 6. Maatwerk arrangementen worden altijd vooraf in rekening gebracht. Afhankelijk van het bedrag kan dit eventueel via een betalingsregeling in termijnen dit gebeuren.
 7. Indien het maatwerk inhoudt dat er vooraf én achteraf meerdere dagen geen B&B units verhuurd kunnen worden, worden deze kosten opgenomen in de offerte.
 8. Er zijn geen kortingen mogelijk tenzij er een promotieactie loopt. 

 

Betaling zakelijke overnachting

 1. De zakelijke verblijfskosten in B&B “Rimpelaar N°71” dienen bij aankomst contant, of per pin te worden voldaan.
 2. In overleg is het mogelijk per factuur te betalen onder vermelding van uw KvK inschrijving dan wel een vooraf ingediende officiële reserveringsaanvraag via uw organisatie/werkgever. Deze facturen dienen wel binnen 7 dagen na factuurdatum voldaan te zijn.
 3. Op zakelijke klantboekingen wordt geen korting gegeven. 

 

Vroeg Check-In en Late Check-out

 1. Bij B&B “Rimpelaar N°71” kunt u, buiten het hoogseizoen, kiezen voor een vroeg check-in
 2. Uw aankomsttijd verandert daardoor van 14:00 uur naar 12:00 uur.
 3. Bij B&B “Rimpelaar N°71” kunt u, buiten het hoogseizoen, kiezen voor een late check-out.
 4. Uw vertrektijd schuift daarmee op van 11.00 uur naar 12.30 uur.
 5. De vroege check-in en de late check-out hebben een meerprijs van €25 en is alleen mogelijk als er geen gasten vertrekken en nieuwe gasten arriveren op de dag van uw vertrek. In dat geval zal, als u vooraf betaald heeft, verhuurder het betreffende meerbedrag terugstorten.

 

Annulering en no show (niet komen zonder annulering)

 1. Als u onverhoopt niet in staat bent om de aangegane huurovereenkomst na te komen, dient u dit zo spoedig mogelijk bij ons te melden zodat wij de daardoor vrijgevallen datum alsnog aan derden kunnen aanbieden.
 2. Bij annulering en no show betaalt de contractant een vergoeding aan de eigenaar.
 3. Deze vergoeding bestaat uit:
  • Tot twee weken voor ingangsdatum van de huur is de annulering kosteloos.
  • Bij annulering binnen 2 weken voor ingangsdatum is 50% van het bedrag verschuldigd.
  • Bij annulering binnen een week voor ingangsdatum is 75% van het bedrag verschuldigd.
  • Bij annulering op twee dagen voor ingangsdatum is 100% van het bedrag verschuldigd.
  • Bij annulering óp de dag van aankomst zelf, brengen wij €45 (per huisje) extra in rekening voor de al gemaakte kosten.
  • Als u de boeking verplaatst (volgens bovenstaande annuleringsopties) naar een andere datum vervallen de annuleringskosten en krijgt u een voucher voor de nieuwe reservering.
  • Als u kiest voor een andere datum, verplicht u zich de betaling van de nieuwe boeking met de bijbehorende prijzen (inclusief de gemaakte kosten van €45 van de geannuleerde boeking op de aankomstdag) vooraf te doen.
  • Annulering/ of enige vorm van restitutie is bij een verplaatste boeking niet meer mogelijk.
  • Bij een no show wordt 100% (inclusief gemaakte kosten) per factuur in rekening gebracht.
  • Betalingen bij annulering dienen te worden overgemaakt op het bankrekeningnummer: NL 86 KNAB 0258 6584 60 ten name van Weltevree Colours. U ontvangt hiervoor een factuur of een digitaal betaalverzoek. Deze dient u binnen 7 dagen na factuurdatum te voldoen.
  • Wanneer er een voorschot door contractant is betaald, en er recht is op teruggave volgens punt 3 van de voorwaarden, zal deze evenredig worden terugbetaald door eigenaar.
  • Corona is al geruime tijd onder ons. Het heeft geen geldige annuleringsgrond meer.
  • Bij maatwerkarrangementen geldt dat reeds gemaakte kosten (waaronder ook (voorbereidende) arbeidsuren) gefactureerd worden of niet terugbetaald worden. Indien de annulering betekent dat er geen unit(s) meer te verhuren is/zijn, dan worden deze kosten in rekening gebracht.
 4. U kunt natuurlijk altijd uw (doorlopende) reisverzekering inschakelen voor (mogelijke) vergoeding vanuit uw verzekering. Bijvoorbeeld bij ziekte, overmacht of andere persoonlijke omstandigheden die daarvoor in aanmerking komen. Indien wenselijk leveren wij dan de benodigde documentatie aan. 

 

Gebruik huurfietsen

 1. B&B “Rimpelaar N°71” heeft 2 e-bikes voor u klaarstaan. Gebruik hiervan kan alleen per reservering en bij beschikbaarheid plaatsvinden en kost €20 per dag per persoon. Deze fietsen zijn in goede staat en dienen ook zo te blijven. Gebruik van de fietsen is op eigen risico.
 2. Contractant is verplicht de fietsen af te sluiten met de bijgeleverde sloten. Verlies van sleutels is voor kosten van contractant (€ 95,-per sleutel) en zal bij uitchecken cash of achteraf per factuur door contractant voldaan worden.
 3. Bij verlies of schade van de fietsen zullen wij, als onze ANWB-verzekering dit niet dekt, de kosten in rekening brengen bij de betreffende gasten.

 

Sleutel B&B

 1. Als gast ontvangt u een sleutel van de B&B. Deze levert u weer in bij vertrek. Als huurder bent u verantwoordelijk voor het correct afsluiten van de toegangsdeur van de B&B. Verlies van de sleutel is voor kosten van contractant (€ 45,-) en zal bij uitchecken cash of achteraf per factuur door contractant voldaan worden.
 2. Schade ten gevolge van het niet goed afsluiten van de unit worden in rekening gebracht bij de huurder.

 

Wellness

 1. Verhuurder biedt wellness faciliteiten aan. Deze kunnen alleen via reservering afgenomen worden.
 2. Indien huurder vooraf geen reservering heeft geplaatst, kan er door verhuurder geen garantie geboden worden dat er ruimte is voor afname van de wellness faciliteiten.
 3. Bij gebruik van de wellness faciliteiten is de planning van de verhuurder leidend.
 4. Ten behoeve van de wellness is het wellness reglement geldig. 
 5. De wellnessruimte is alleen toegankelijk met goedkeuring van de verhuurder.

 

Algemene Huurdersvoorwaarden zijn onder voorbehoud van (wettelijke) wijzigen.


HUISHOUDELIJK REGLEMENT

 

Aankomst en vertrek

 1. Op de dag van aankomst kunt u vanaf 14.00 uur uw verblijf gebruiken.
 2. Op de dag van vertrek dient het verblijf om 11.00 uur schoon en vrij te zijn.
 3. Alleen in overleg kan van bovengenoemde tijden afgeweken worden.
 4. Voor een vroege check-in of een late checkout, indien mogelijk, rekenen wij €25.
 5. Bij voortijdig vertrek vindt geen restitutie plaats.
 6. Bij ongevraagd later vertrekken dan overeengekomen, brengen wij een hele nacht in rekening.

 

Ontbijt, Lunchpakket & Dineren

 1. Het ontbijt wordt in overleg tussen 9.00 en 9:30 uur geserveerd.
 2. Tijdens uw verblijf serveren wij standaard ons reguliere ontbijt.
 3. U kunt tegen een meerprijs ook kiezen uit onze menu-ontbijtkaart.
 4. Bed and Breakfast Rimpelaar N°71 biedt u de optie aan om “mee te eten” tegen een meerprijs vanaf €19 p.p. Het aanbod varieert. Vraag hier gerust naar. Vooraf boeken noodzakelijk!

 

Energieverbruik

De tijd van betaalbare energie ligt helaas ver achter ons. Wij verwarmen uw water via heatpipes en een pelletkachel. Uw elektriciteit wekken wij op met zonne-enegrie. Ondanks onze verduurzamingsmaatregelen willen wij samen met u aan het milieu en onze kosten denken. 

 1. Tijdens uw afwezigheid is alle verlichting van uw huisje uit. 
 2. Onze huisjes zijn goed geïsoleerd. De verwarming is in de wintermaanden maximaal instelbaar tot 21ºC. Voor uw verblijf zetten wij de verwarming op de geadviseerde temperatuur van 19ºC. Tijdens uw afwezigheid verzoeken wij de temperatuur naar 19ºC of lager in te schakelen. 
 3. Bij gebruik van de wellness wordt uw lichaam warm. Daardoor kan het snel te warm zijn in uw huisje. Zet de verwarming in dat geval lager. 
 4. Het aanbieden van wellness is een extra dienst die wij u graag aanbieden. Helaas kan dat door de benodigde krachtstoom en de hoog oplopende energiekosten niet meer gratis. Daarom bieden wij de de verschillende soorten wellness als supplementen aan. 
 5. U geeft ons bij reservering goedkeuring om licht en verwarming volgens bovenstaande opmerkingen (automatisch en op afstand) in te schakelen, Indien nodig betreden wij het gehuurde huisje tijdens uw afwezigheid om de lichten uit te doen en de verwarming te verlagen. 

 

Beddengoed en badlakens

 1. Alle gasten van Bed & Breakfast “Rimpelaar N°71” krijgen beddengoed en badlakens in bruikleen.
 2. Uitgangspunt is een milieuvriendelijke benadering en de hoeveelheid gereserveerde dagen en personen.
 3. Indien huurder meer beddengoed of badlakens wilt benutten, hanteren wij de volgende prijzen:
  • Nieuwe bedset: € 15 per set
  • Nieuwe Hand/Badlakens: € 10 per handdoek
  • Voor de wellness faciliteiten wordt huurder (een) aparte set(s) aangeboden.

 

Uw verblijf

 1. Overlast door TV, Radio, Smartphone of boxen, met name tussen 22.00 en 07.00 uur, dient te worden voorkomen.
 2. Gebruik door derden (zoals gastbezoekers) van het verblijf is niet toegestaan, tenzij anders overeengekomen.
 3. Gastbezoekers mogen niet zonder toestemming van de beheerder en zonder bijbetaling overnachten in de Bed & Breakfast.
 4. Voertuigen kunnen geparkeerd worden op de parkeerplaatsen voor de woning van Bed and Breakfast Rimpelaar N°71. 
 5. Afval dient in daarvoor bestemde vuilnisbakken te worden gedeponeerd.
 6. Wij verzoeken u de aanwezigheid van verdachte personen onmiddellijk te melden bij de eigenaar.
 7. Huisdieren zijn in Bed & Breakfast “Rimpelaar N°71” niet toegestaan, tenzij anders afgesproken.
 8. Roken in Bed & Breakfast “Rimpelaar N°71” is binnen en in en bij de wellness niet toegestaan. Buiten op uw terras of in de tuin mag u wel roken zolang het geen overlast veroorzaakt voor andere gasten.
 9. U mag tijdens uw verblijf gebruik maken van alle zitplaatsen, terrassen en het zwembad in de zomermaanden .
 10. Zwemmen is op eigen risico en mag niet plaatsvinden na 22.00 uur. Overdreven springen of bommetjes in het zwembad zijn niet toegestaan.
 11. Kinderen mogen niet buiten het toezicht van ouders in het zwembad. Ook het zwemmen van uw kind(eren) is voor uw eigen risico. Onze B&B draagt geen enkele verantwoordelijkheid.
 12. Alle voorwaarden en huisregels treft u ook in het informatieboek van Bed & Breakfast “Rimpelaar N°71”. Tevens vindt u daar ook informatie over de omgeving, restaurants en de activiteiten die in de buurt te doen zijn via onze webpagina www.keigaafbrabant.nl .
 13. Bij maatwerkarrangementen kunnen er aanvullende huisregels gelden. Deze worden opgenomen in het aanbod/de offerte.

Huisreglement is onder voorbehoud van (wettelijke) wijzigen.