Vincent van Gogh aan broer Theo, 1884

"En het Brabant dat men gedroomd heeft, daar komt de werkelijkheid soms al heel digt bij."


 

EROPUIT in De prachtige natuur van Brabant

 

Gijsje eigenwijsje keigaaf brabant rimpelaar 71

WANDELGIDS VAN STICHTING GIJSJE EIGENWIJSJE www.gijsjeeigenwijsje.com 

Wandelgidsje met 9 wandelroutes (van 3.5 tot 35 km) rondom landgoed Gorp en Roovert, Nieuwkerk en de Belgische grens. Uitgezet met gebruikmaking van de wandelknooppunten.

Er zijn 10.000 kinderen in Nederland en België die een ernstige en/of levensbedreigende ziekte hebben. Stichting Gijsje Eigenwijsje heeft als missie om al deze gezinnen een week met mooi herinneringen aan te bieden. Op deze manier kan men even onbezorgd weg zijn van alle ziekenhuis behandelingen en gewoon even lekker kind zijn. Op 11 mei 2024 @ 07:00 - 16:00 is er weer het jaarlijkse terugkerende evenement Walk4Gijsje  Loop jij ook mee, met je vriend, vriendin, partner, kids of je hond? De opbrengst gaat ieder jaar geheel naar het goede doel.


toerisme de baronie keigaaf brabant rimpelaar 71

TOERISME DE BARONIE WANDELTOCHTEN www.toerismedebaronie.nl/eropuit/wandelen/

Trek die wandelschoenen aan en ga op pad in Noord-Brabant! Stippel je eigen route uit of laat je inspireren door de themawandelingen. 

Zowel rustzoekers als sportievelingen komen hier aan hun trekken. Er zijn talloze wandelroutes uitgezet. Door de bossen, gezellige dorpskernen en langs landerijen, heidevelden, zandverstuivingen, vennen en beekjes. Bewegen is sowieso goed, maar nog leuker is het als je het kunt combineren met natuur, kunst, historie en Brabantse gastvrijheid. Stel je liever je eigen wandelroute samen? Maak je eigen route met de routeplanner, klik hier. Trek die wandelschoenen aan en ga op pad in het verrassende Brabant!


Chaamse beek natuurmonumenten keigaaf brabant rimpelaar 71

CHAAMSE BEEK

De Chaamse Beek is een prachtig gebied in de buurt van Breda. Het gebied kenmerkt zich door de vele watertjes en de verscheidenheid aan bloemen, oude bomen en de uitgestrekte weilanden. Aangrenzend ligt het gebied dat eeuwenlang in het bezit is geweest van grootlandbezItters. Hier vind je prachtige oude langgoederen zoals de Hondsdonk. In het voorjaar en de zomer grazen de koeien er lustig op los in dit mooie natuurgebied. Er zijn tal van wandelroutes die de moeite waard zijn tijdens een verblijf in Brabant. 


DE TOP 8 MOOISTE WANDELINGEN VAN TOERISME DE BARONIE  Bestel de gids: Toerisme de Baronie

Ontdek de geheimen van verrassend Brabant met de Top 8 mooiste wandelingen. In De Baronie, tussen Breda, Tilburg en de Belgische grens, wandel je door uitgestrekte bos- en natuurgebieden. Speciaal voor jou zijn we op pad gegaan en hebben we acht verschillende en zeer gevarieerde wandelroutes voor je samengesteld. Nergens vind je zoveel variatie in landschappen dan hier in de regio. Kortom;

  • Acht favorieten die je echt gezien moet hebben
  • Ca. 100 kilometer lang genieten over stille wegen en onverharde paden.
  • Een aaneenschakeling van rust, natuur, historie, cultuur en kunst.
  • Een mooie reden om hier wat langer te verblijven.

fietsen toerisme de baronie keigaaf brabant rimpelaar 71

7 BIJZONDERE GRENSGEVALLEN 

Meerdaags genieten van grenzeloze fietsroutes via: Toerisme de Baronie

Met deze grensoverschrijdende fietsroute trek je er enkele dagen op uit en ontdek je elk hoekje van dit fietsparadijs. Met zeven themalussen, met elk een eigen verhaal, trap je langs en over de grens van Nederland en België en ontdek je talloze culinaire, culturele en groene pareltjes in dit prachtige grensgebied. Je kunt vertrekken vanwaar je wilt. Het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk van Nederland en België brengt je weer bij jouw beginpunt. Koop nu de fietsbundel


vincent van gogh keigaaf brabant rimpelaar 71

IN DE VOETSPOREN VAN VINCENT VAN GOGH

Naast schilder was Vincent van Gogh een liefhebber van wandelen. Hierdoor ontdekte hij hoe mooi de natuur was. Dat wat een ultieme inspiratiebron voor hem werd. Vincent van Gogh werd op 30 maart 1853 geboren in het Brabantse dorp Zundert. Hij wandelde zijn hele leven. Heel veel! Toen hij nog kind was, maakte hij wandelingen met het gezin in Zundert en omgeving. Die wandelingen vormden de basis van Vincents liefde voor de natuur. Vincent struinde in Brabant stad en land af. Hoe bijzonder is het om op diverse plekken in zijn voetsporen te kunnen treden. Bijna letterlijk. Niet alleen in en rond Zundert, maar ook rond Breda, Etten-Leur, Helvoirt, Tilburg, 's-Hertogenbosch, Eindhoven en natuurlijk Nuenen. Op de pagina van Van Gogh Brabant zijn prachtige Van Gogh wandelingen voor je verzameld. Ga naar: https://www.vangoghbrabant.com/nl/home/van-gogh-brabant/plan-je-bezoek/van-gogh-wandelroutes  voor meer informatie. 


Huis ter heide natuurmonumenten keigaaf brabant rimpelaar 71

NATUURGEBIED HUIS TER HEIDE

Huis ter Heide is een prachtig natuurgebied dichtbij Tilburg waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en paardrijden tussen alles wat het natuurgebied je presenteert. Bos, Heide, vennen. (Water)vogel- liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Vanaf de uitzichttorens kun je op hoogte van het prachtige gebied genieten en kun je een blik werpen op de verscheidenheid aan vogels zonder ze te verstoren. Het gebied is van Natuurmonumenten. Deze stichting heeft prachtige wandelroutes uitgestippeld en organiseren regelmatig mooie activiteiten. 


Drunense Loonse Duinen natuurmonumenten keigaaf brabant keigaaf brabant rimpelaar 71

NATIONAAL PARK DE DRUNENSE EN LOONSE DUINEN 30,3 KM

Brabants trots is het prachtig beschermde natuurgebied de Drunense en Loonse duinen. Het gebied stamt uit de ijstijd en sindsdien is het een gebied waar door wind het zand continu verstuift. Dat maakt het ook zo prachtig. Elke keer als je op de "Brabantse Sahara" komt, kan het gebied er daardoor anders uitzien. Zo aan het einde van het zomerseizoen is dit gebied een weelde voor het oog. De heide groeit er dan wellustig en de paarse deken over dit gebied is echt fantastisch! Als je geluk hebt tref je nog wat loslopende schapen ... 


Biesbosch staatsbosbeheer Keigaaf brabant keigaaf brabant rimpelaar 71

NATIONAAL PARK DE BIESBOSCH https://np-debiesbosch.nl/

Noord Brabant en Zuid Holland delen dit prachtige nationale natuurgebied. Het gebied wordt omarmd door plaatsen als Hank, Drimmelen, Dordrecht, Sliedrecht en Lage Zwaluwen. Het gebied laat zich het beste beleven door op het water zelf aanwezig te zijn. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt een georganiseerde boottocht regelen of zelf een boot huren. Om het gebied heen zijn gezellig dorpen waar je lekker kunt eten en drinken. Drimmelen en Willemstad zijn mooie historische plaatsen en zijn goed te bereiken. Zo kun je naast het genieten van natuur ook meteen een beetje cultuur meenemen. De verhalen en resten van de zuidelijke verdedigingslinie zijn uitermate interessant! 

 


beeksebergen keigaaf brabant rimpelaar 71

BEEKSE BERGEN in Hilvarenbeek 18,8 KM

Beekse Bergen 1 | 5081 NJ Hilvarenbeek | www.beeksebergen.nl

Wil je oog in oog staan met wilde dieren? Ga dan eens op safari in Safaripark Beekse Bergen. In je eigen auto (of die van je papa of mama) kun je urenlang genieten van deze autorit door het Beekse Bergen gebied. Leeuwen, tijgers, olifanten, giraffen, ze komen je allemaal een bezoekje brengen. Ook kun je in het hart van het park een toffe wandeling maken die je ook een-op-een in contact brengt met de minder gevaarlijk dieren. 


oranje nassau pad keigaaf brabant rimpelaar 71

MEERDAAGSE WANDELROUTE IN DE BARONIE EN DE KEMPEN van TOERSIEM DE BARONIE

Bestel hier de gids

Treed in de voetsporen van de Oranje Nassaus en wandel door het groene en Bourgondisch Brabant. Ontdek de geheimen van verrassend Brabant in een meerdaagse wandelroute, genaamd ‘Het Oranje-Nassaupad’. Voor de sportieve wandelaar met interesse in cultuur is dit een mooie wandelroute die je meeneemt door gevarieerde en prachtige natuurlandschappen. Beekdalen, bossen, vennen, heidevelden, landgoederen en landerijen wisselen elkaar af. Zo kom je door historische en aansprekende steden, gezellige dorpen, het grensgebied met enclaves en beleef je het smokkelverleden. De wandeltocht bestaat in totaal uit zeven dagetappes met een totaallengte van 143 km. Je wandelt door het zeer afwisselende groene gebied tussen Breda, de Belgische grens en Tilburg.


Noord Brabant Keigaaf Rimpelaar 71